PRESSE

Søren Raaschou, (1981-), musiker, guitarist, komponist, innovator, improvisator er uddannet på Det Jyske Musikkonservatorium, Aalborg i guitar og orkesterledelse.
Søren er fra den moderne jazzscene og hans eksperimenterende tilgang til guitarens muligheder gør ham svær at sammenligne med andre guitarister.

Han debuterede i 2010 med albummet “The Way Forward” som høstede 5-stjernede anmeldelser og har herudover medvirket på en række albums med blandt andet The New Fuzz og L ́ectroscope.

I Sørens forskellige projekter er han altid på udgik efter nye konstellationer og måder at angribe både den kompositoriske og improvisatoriske del af musikken på, og han er aldrig bange for at gå nye veje og blande musikken med andre kunstarter, såsom bl.a. dans, skuespil og visuals.
Samtidig er han stadig tro mod den tradition han kommer fra, og fungerer også som guitarist i mange forskellige projekter indenfor den moderne jazzscene.

Søren grundlagde i 2011 pladeselskabet og arrangørvirksomheden Artsound Creation, som bl.a. forestår udgivelsen af hans egne projekter.
D. 1. april 2013 udgav virksomheden Sørens 2. plade i eget navn. En plade der var resultatet af Travis Laplantes 3 ugers ophold i Danmark, finansieret af netop Artsound Creation.

Søren har spillet koncerter og arbejdet sammen med blandt andre Andrew D ́Angelo, Travis Laplante, Lotte Anker, Kresten Osgood, Adam Rudolph, Jerome Cooper og turneret i blandt andet USA, Tyrkiet og Skandinavien.

I 2011 fik Søren prisen som Årets Nordjyske Jazzmusiker.

Foto af Mathies Brinkmann Jespersen